Your shopping cart is empty!

Anklagere nægter AC Milan undersøgelse af hvidvaskning af penge

Italienske anklagere har nægtet pressemeddelelser, at de har indledt en undersøgelse af, om handlen om at sælge AC Milan til kinesiske investorer sidste år blev oppustet til hvidvaskning af penge.
"Som det står, er der ikke blevet åbnet en straffesag vedrørende salget af AC Milan," sagde Francesco Greco, hovedadvokat i Milano.
 
"Eventuelle oplysninger om en undersøgelse af Silvio Berlusconi er helt falske."
 
Den italienske daglige La Stampa har dog nægtet at trække deres historie tilbage, at Milan-anklagere vil vide, om de 740 millioner euro, der blev betalt til den tidligere italienske premierminister Berlusconi til at købe de syv-timers europæiske champions, blev overvurderet i en bevidst bevægelse for at bringe store summer penge til Italien fra udlandet.
 
"La Stampa understreger, at den har foretaget den korrekte kontrol med eksistensen af ​​undersøgelsen, som den blev gjort opmærksom på af to forskellige kilder, og det bekræfter, hvad der blev skrevet", skrev avisen i modsætning til Grecos afslag.
 
Niccolo Ghedini, Berlusconi's advokat i lang tid, hævdede, at La Stampas historie var falsk og politisk motiveret forud for Italiens kommende valgvalg, der finder sted den 4. marts, og hvor mediemagneten Berlusconi leder Forza Italia, landets vigtigste center-ret politiske parti.
 
"Der er åbenlyst vilje til at svigte, og det kan kun forklares af et ønske om at blande sig i valget," sagde Ghedini.
 
"Hvad er endnu værre er at i går aftes blev vi advaret om, at denne historie ville blive offentliggjort af La Stampa," fortsatte han.
 
"Straks væk forklarede vi redaktøren og en af ​​papirets journalister, at historien var helt ugrundet og falsk, men historien blev alligevel offentliggjort."
 
Efter mere end 30 år i Berlusconis hænder, en strålende periode, hvor klubben vandt 29 trofæer, herunder fem europæiske cups, blev Milan solgt den 13. april sidste år til en gruppe kinesiske investorer ledet af Li Yonghong.
 
Konsortiet tog 99,93 procent af klubbenes aktier og købte også sin gæld, som lå på 220 millioner euro den 30. juni 2016.
 
Men antallet af investorer er gradvist faldet i lyset af vanskelighederne med at få midlerne ud af Kina, hvor der for nylig blev indført strengere lovgivning om flytning af penge i udlandet.
 
Li blev tvunget til at oprette sit firma i Luxembourg og få finansiel støtte fra den amerikanske investeringsfond Elliott for at skubbe aftalen gennem.
 
Elliott aftalt at låne mere end 300 millioner euro, men til rentesatser på op til 11 procent og med fuld tilbagebetaling inden for 18 måneder, ifølge italienske medier.
 
Milan lavished store summer på nye signeringer forud for denne sæson, men Rossoneri kæmper i 11. plads i Serie A, 23 point bag lederne Napoli.